Αλουμίνιο: ένα καθαρά ελληνικό προϊόν

  • Home
  • Νέα
  • Αλουμίνιο: ένα καθαρά ελληνικό προϊόν
anasiromena koufomata megalou mikous

Το αλουμίνιο είναι ένα καθαρά ελληνικό προϊόν, πλήρες καθετοποιημένο και αποτελεί ένα από τα βασικά υλικά σε ποικίλους τομείς εφαρμογών όπως η δόμηση, η συσκευασία, οι μεταφορές κ.τ.λ. Στη χώρα μας άρχισε να χρησιμοποιείται έντονα από τις αρχές της δεκαετίας του 1970, αφού προηγήθηκε η κατασκευή του εργοστασίου παραγωγής πρωτόχυτου αλουμινίου της «αλουμίνιον της Ελλάδος» που λειτούργησε το 1965 και με το οποίο αξιοποιήθηκε ο ελληνικός βωξίτης, η πρώτη ύλη για την παραγωγή του, τα κοιτάσματα του οποίου στη χώρα μας είναι από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη.

Η ελληνική βιομηχανία αλουμινίου είναι σήμερα ένας από τους πλέον δυναμικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας και το 65% των προϊόντων της εξάγονται σε όλο τον κόσμου, κάνοντας αισθητή την παρουσία της σε ανεπτυγμένες αγορές και προσφέροντας τεχνογνωσία και προϊόντα υψηλής ποιότητας. Μάλιστα στα Βαλκάνια και σε πολλές χώρες της ανατ. Ευρώπης, το ελληνικό αλουμίνιο έχει κυρίαρχη παρουσία ιδίως σε οικοδομικές εφαρμογές.

Η οικοδομή αποτελεί το σημαντικότερο τελικό καταναλωτή προϊόντων αλουμινίου στη χώρα μας και λέγοντας οικοδομή εννοούμε σαφώς την κατασκευή κουφωμάτων από αλουμίνιο, όπου η χρήση του φθάνει περίπου στο 75% σε σύγκριση με άλλα ανταγωνιστικά υλικά (pvc, ξύλο). Τα κουφώματα από αλουμίνιο δίνουν τις σωστές και ενδεδειγμένες λύσεις τόσο στις περιπτώσεις κατασκευής μοντέρνων κτιρίων, όσο και σε περιπτώσεις ανακαίνισης ή συντήρησης παλαιών κτιρίων, ανταποκρίνονται δε απόλυτα στις προσδοκίες των μηχανικών και αρχιτεκτόνων από πλευράς μηχανικών αντοχών, λειτουργικότητας, ηχομόνωσης, θερμομόνωσης αλλά και αισθητικής. Τα τελευταία 30 χρόνια, η κατανάλωση αλουμινίου για εφαρμογές στην οικοδομική δραστηριότητα τόσο στη χώρα μας όσο και διεθνώς, παρουσιάζει μια σταθερή και συνεχή αύξηση, αφού το εύρος των διαφορετικών χρήσεων που αυτό βρίσκει εφαρμογές, έχει διευρυνθεί σημαντικά.

Request a Free Quotation